Joomla Specialist in Utrecht

De liefde voor Web Design is mij min of meer opgedrongen. Doordat iemand wegviel binnen een vereniging waar ik lid van was, kwam bij mij het verzoek binnen, om een website te gaan bouwen. Met behulp van het programma Microsoft Frontpage, heb ik het voor elkaar weten te krijgen, om een vrij statische website te bouwen, dit zonder HTLM, CSS en Java kennis. Met veel knip en plakwerk is het allemaal gelukt en Google was deze tijd ook mijn beste vriend. Op dit moment was ik nog geen Joomla Specialist in Utrecht. 


Kwam er al snel achter dat Mictrosoft Frontpage zijn beperkingen had, dit in combinatie met de beperkte kennis die ik had op het gebied van Web Design. Tijdens een zomervakantie had ik me eens ingeschreven voor een opdracht, dit om een website te bouwen. Het was mij niet gegund, omdat ik geen kennis had van een CMS (Content Management Systeem). Had zoiets dat gebeurd mij niet meer en samen met mijn beste vriend Google, kwam ik bij Joomla terecht. Met vallen en opstaan heb ik me Joomla eigen weten te maken en ben ik me verder gaan ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd op 20 maart 2008 tot een inschrijving bij de Kamer van Koophandel: Foto- & Webstudio Digitaal ICT. Inmiddels lever ik Web Design in Utrecht aan het MKB en de ZZP’er, als Joomla Specialist is Utrecht.

Joomla Specialist in Utrecht | Foto- & Webstudio Digitaal ICT

Kennis en Ervaring

Mijn kennis, als Joomla Specialist in Utrecht, wordt op peil gehouden door o.a het volgen van trainingen/opleidingen bij Vijfhart IT Opleidingen. Zij helpen IT-professionals en IT-eindgebruikers groeien met dé best passende leeroplossing die ik ervaar als een beleving. Door deze groei van mijn kennis en vaardigheden blink ik uit in mijn vakgebied. Vijfhart IT Opleidingen maakt de maatschappij slimmer en dragen al sinds 1984 bij aan de digitale transformatie van onze samenleving. Zo groeien zij uit tot de IT-opleider met de beste service van Nederland in 2020. Foto- & Webstudio Digitaal ICT maakt graag gebruikt van Vijfhart IT Opleidingen, als Joomla Specialist in Utrecht.

Vijfhart Opleidingen

Bewijs van Deelnames

 

ISO 27002 Foundation

De doelgroep van ISFS is iedereen in de organisatie die met informatie omgaat. De basiskennis die in deze module wordt getoetst draagt vooral bij aan het bewustzijn dat informatie kwetsbaar is en dat maatregelen om informatie te beschermen, nodig zijn. De module is ook geschikt voor kleine zelfstandige ondernemers voor wie enige basiskennis van informatiebeveiliging noodzakelijk is.Voor beginnende informatiebeveiligers kan deze module een goede start zijn. Foto- & Webstudio Digitaal ICT heeft als Joomla Specialist in Utrecht informatiebeveiliging hoog in het vaandel staan.

Professional Scrum Product Owner

De rol van Product Owner binnen het Scrum proces is essentieel voor het succes van Agile projecten. Tijdens de Scrum Product Owner wordt Scrum aanpak toegelicht vanuit het perspectief van productbeheer. Ontwikkelingen die uitvoerig aan bod komen zijn cruciale aspecten zoals productvisie, storymapping, productmanagement, releaseplanning, value-driven ontwikkeling en beheer van requirements. Foto- & Webstudio Digitaal ICT ondersteund als Joomla Specialist in Utrecht de Srum aanpak.

Bouwen van WEBpagina’s met HTML 5

HTML5 (HyperText Markup Language 5) is de nieuwste, afgewerkte versie van de HTML-standaard. Deze nieuwe taal bevat de functionaliteit van zowel HTML als XHTML. Verder verbetert HTML5 ook de kleine fouten en inconsistenties van zijn voorganger. Het ontwikkelen van een website of webapplicatie wordt met HTML 5 goedkoper en sneller dan ooit tevoren. De wijdverbreide ondersteuning van CSS zorgt voor snelle stijlaanpassingen los van de inhoud van de pagina’s. Er is een nóg duidelijkere scheiding van content en opmaak. De nieuwe HTML standaard biedt erg veel mogelijkheden om legacy applicaties online (eventueel in de cloud) te brengen. Zogeheten HTML 5 API’s zoals local storage en web sockets zorgen voor zeer dynamische en reactieve web applicaties. Foto- & Webstudio Digitaal ICT maakt als Joomla Specialist in Utrecht gebruik van HTML5.

Mastering Requirements in een Agile Project

Het vinden en communiceren van de juiste requirements is een belangrijk aspect voor elk software project. Als de requirements niet kloppen, dan kun je nog zo goed je best doen, maar het uiteindelijke product kan nooit beter zijn dan de requirements. Hoe kan je een agile (Scrum) project succesvol de requirements kunt managen? Welke technieken zijn er om de requirements te ontdekken, te communiceren en te valideren. Requirements bestaan niet alleen uit user stories, deze dienen aangevuld te worden met business rules, kwaliteits eisen, UI schermen, process beschrijvingen, enz. Hoe kan je het beste requirements documenteren? Ook in agile projecten moeten we de requirements documenteren. We kunnen dit op vele verschillende manieren doen. Voor- en nadelen van deze mogelijkheden, zullen ook bespreekbaar worden gemaakt. Foto- & Webstudio Digitaal ICT maakt graag gebruik als Joomla Specialist in Utrecht van de juiste requirements.

Software Ontwikkeling Overzicht: van Requirements tot Implementatie

Als we een software applicatie willen ontwikkelen, moeten we een aantal iteratieve stappen doorlopen om van requirements tot een werkende implementatie te komen. Allereerst moeten we weten wat de klant precies wil hebben. Dit is het meest complexe onderdeel van software ontwikkeling. We bespreken verschillende manieren om deze requirements te specificeren zoals requirements statements, use cases en user stories. Als we de requirements weten, kunnen we de architectuur gaan bepalen. In de praktijk blijkt dat elk project anders omgaat met architectuur. We bespreken verschillende architectuur best practices en we gaan dieper in op verschillende architectuur stijlen zoals Service Oriented Architectuur, Component Based Architectuur, enz. In de analyse en design discipline bespreken we verschillende best practices en gaan we dieper in op hoe we praktisch en effectief UML kunnen gebruiken. We bespreken verder hoe verschillende best practices in de implementatie fase de voortgang van het project behoorlijk kunnen versnellen. We behandelen ook de verschillende aspecten van de test discipline. We bekijken hoe de verschillende typen testen zoals unit testen, integratie testen en acceptatie testen pragmatisch kunnen worden toegepast. Tot slot gaan we dieper in op de verschillende ontwikkel processen zoals RUP, scrum, XP en hun overeenkomsten en verschillen. Foto- & Webstudio Digitaal ICT maakt als Joomla Specialist in Utrecht gebruik van iteractieve stappen, om tot een werkende implementatie van een website te komen.

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

SEO is dé methode om bezoekers naar je website te krijgen: naast dat je direct mensen met een koopintentie bereikt, zoeken ze vaak ook nog eens op eigen initiatief. Maar hoe optimaliseer je jouw website voor zoekmachines? Hiervoor draait het om 3 pijlers: techniek, content en populariteit. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van eenvoudige stappenplannen en handige software. Wat zijn de valkuilen? Hoe achterhaal je de exacte woorden, waarop jouw doelgroep zoekt in Google? Hoe meet en verbeter je de resultaten? Foto- & Webstudio Digitaal ICT maakt als Joomla Specialist in Utrecht ook gebruik van SEO.

Google Analytics

Een website / webshop is een belangrijk verkoop- en communicatiemiddel. Dragen de (on- en offline) marketingactiviteiten zoals Google Adwords bij tot meer verkoop, aanvragen en boekingen. Met Google Analytics is dat perfect te meten. Wat zijn de do’s en dont’s om zo uw Google Analytics efficiënt in te richten en om rapporten goed te interpreteren. Hoe pas je verbeteracties toe die bijdragen tot omzetverhoging, kostenbesparing en nog veel meer. Hoe achterhaal je veel nuttige informatie over de bezoekers van je website en de opbrengsten van uw marketingactiviteiten. Kortom hoe ze je je website, webshop en andere marketingmiddelen succesvol in. De kans op verhoging van uw omzet neem toe met de Google Analytics. Foto- & Webstudio Digitaal ICT maakt als Joomla Specialist in Utrecht gebruik van Google Analytics.

SCRUM Master

Scrum is een van de bekendste Agile methodieken om snel en efficiënt in teamverband te werken. Steeds meer bedrijven zien de waarde van Agile werken in en willen deze manier van werken implementeren in hun organisatie. Maar hoe pak je dit aan? En wat houdt het eigenlijk precies in? Door het toepassen van de Agile werkwijze ben je in staat effectiever en efficiënter software te ontwikkelen. Hierdoor lever je sneller software op en heb je meer inzicht in de voortgang van het project. Foto- & Webstudio Digitaal ICT ziet als Joomla Specialist in Utrecht de waarde in van Agile werken.

Agile en Scrum Overview

De Scrum methode kenmerkt zich door multidisciplinaire teams die in korte iteraties werkende software opleveren. Hoewel de theorie van Scrum simpel is, loopt men in de praktijk toch snel tegen uitdagingen en valkuilen aan. Wat komt er bij kijken, om Scrum op een succesvolle manier toe te passen. Foto- & Webstudio Digitaal ICT past als Joomla Specialist in Utrecht de theorie van Scrum in de praktijk toe. 

Certificeringen

 

ASL® Foundation

ASL is een procesraamwerk, ondersteund door Best Practices, dat de processen van het beheer, onderhoud en vernieuwing van informatiesystemen en applicaties beschrijft. Het biedt een handvat bij het verbeteren van organisaties, die applicatiebeheer uitvoeren. Foto- & Webstudio Digitaal ICT is als Joomla Specialist in Utrecht gecertificeerd.

BiSL® Foundation (Business Information Manager)

Business Information Services Library, voorheen Business Information Service Management Library, is een raamwerk voor het uitvoeren van functioneel beheer en informatiemanagement. BiSL is een standaard in het publieke domein sinds 2005 en wordt beheerd door de ASL BiSL Foundation, voorheen ASL Foundation. Foto- & Webstudio Digitaal ICT is als Joomla Specialist in Utrecht gecertificeerd.

ITIL® Foundation (IT Service Management)

Information Technology Infrastructure Library, meestal afgekort tot ITIL, is ontwikkeld als een referentiekader voor het inrichten van de beheerprocessen binnen een ICT-organisatie. ITIL is geen methode of model, maar eerder een reeks van best practices en concepten. Foto- & Webstudio Digitaal ICT is als Joomla Specialistr in Utrecht gecertificeerd.

Testengineer (based on Tmap NEXT®)

Test Management Approach, gewoonlijk kortweg TMap genoemd, is een testmethode voor software die ontwikkeld is door de Nederlandse tak van het IT-bedrijf Sogeti en geïntroduceerd in 1995. TMap besteed aandacht aan de volgende punten: Fasering: TMap kent verschillende fasen waarin de testwerkzaamheden worden uitgevoerd. Foto- & Webstudio Digitaal ICT is als Joomla Specialist in Utrecht gecertificeerd.

 TMap®NEXT Test Engineer | Certified by EXIN   ASL® | Certified by APMG International BiSL® Business Information Manager | Certified by APMG International ITIL® IT Service Management | Certified by Foundation CPD

Joomla Content Management System (CMS)

Joomla is een content management systeem (CMS), waarmee je websites en krachtige online toepassingen kunt bouwen. Met een content management systeem, de naam zegt het al, kun je de inhoud van je website bijhouden zonder dat je daarvoor veel technische kennis of vaardigheden nodig hebt. Om de kennis op pijl houden, welke dan weer wordt gedeeld met potentiële nieuwe klanten, worden met regelmaat bijeenkomsten bezocht, waar over Joomla wordt gesproken. Foto- & Webstudio Digitaal ICT gebruikt als Joomla Specialist in Utrecht Joomla voor het maken van een website.

Flexibel Platform voor het Ondersteunen van Websitemakers | Joomla